Jaarlijkse NICE discussiedag
8 december 2010

16 december 2010

Op 8 december 2010 vond in het Beatrix theater te Utrecht de 9e editie van de NICE Discussiedag plaats. Met 143 deelnemers uit 62 verschillende ziekenhuizen was deze dag een groot succes.

foto presentatie
Discussiebijeenkomst 2010

De ochtend

In de ochtend was er een plenair programma met 5 presentaties: de recente ontwikkelingen rond de stichting NICE, de kerngetallen van alle deelnemende ICUs, de eerste ervaringen met de InfoQi interventie, de associatie tussen glucose variabiliteit en mortaliteit en verschillen in uitkomsten tussen ICUs van patiënten opgenomen met een pneumonie. Drie ziekenhuizen met de beste uitkomsten voor pneumonie patiënten hebben een korte presentatie gegeven over de redenen die deze goede uitkomsten zouden kunnen verklaren.

 

De middag

In de middag kon iedere deelnemer 3 parallel sessies volgen waarbij gekozen kon worden voor de onderwerpen: verpleegkundige patiënt ratio, complicatieregistratie, NICE online, vergelijken ICUs voor uitkomsten van reanimatie patiënten en vergelijken van ICUs voor uitkomsten van hartchirurgische patiënten. In deze laatst genoemde sessie hebben wederom drie ziekenhuizen toegelicht wat volgens hen de succesfactoren zijn waarom zij de beste uitkomsten binnen de hartchirurgie weten te bereiken. De sessie complicatieregistratie bracht aan het licht dat nog niet in alle ICUs de complicaties op de juiste manier registreren. Voor een correcte definitie van het veld complicatie zie nieuwsbericht 09 maart 2010. De werkgroep complicatieregistratie van de NVIC zal aan de resultaten van de pilot evaluatie gaan verwerken. Deelnemers aan de sessie over reanimatie patiënten waren verbaasd over het hoge aantal reanimatie patiënten in de NICE database. Voor eind januari ontvangen deze centra een nadere uitwerking/toelichting.

 

De eind van de dag

Aan het einde van de dag werd in een plenaire sessie de dag samengevat en werd de NICE datakwaliteits Award 2010 uitgereikt aan het St Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.

 

Downloads

De presentaties van deze dag zijn te vinden op NICE Online onder het menu Downloads

Berichten
december 2010
Jaarlijkse NICE discussiedag 8 december 2010
juni 2010
april 2010
maart 2010
augustus 2009
juli 2009
april 2009
februari 2009
januari 2009
oktober 2008