Nieuwe COVID-19 registratie items in de Minimale Dataset

13 Oktober 2022

In de nieuwsbrief van december 2021 hebben wij vermeld dat de COVID-19 registratie is opgenomen in de huidige MDS module om in de toekomst de COVID-19 registratie voor de IC zo efficiënt en duurzaam mogelijk te organiseren. Ondanks dat de dagelijkse online registratie voorlopig noodzakelijk blijft, is het van belang dat iedereen de nieuwe COVID-19 registratie items in de MDS module gaat aanleveren zodat we in de toekomst kunnen overstappen.

 

Zoals u in deze nieuwbrief heeft kunnen lezen is vanwege de snelle ontwikkelingen in de pandemie en de behoefte aan “real-time” informatie, de dagelijkse online registratie voorlopig noodzakelijk. Echter om in de toekomst over te kunnen stappen naar een maandelijkse registratie via de reguliere data aanlevering is het van belang dat iedereen de nieuwe COVID-19 registratie items opneemt in hun eigen reguliere NICE registratie. Op dit moment leveren nog niet alle deelnemers deze gegevens aan, waardoor een eventuele overstap nog niet mogelijk is.

 

Hieronder vindt u daarom nogmaals een overzicht van de aanpassingen die doorgevoerd zijn in de MDS module:

 

Met deze wijzigingen is het mogelijk om patiënten die vanwege COVID-19 worden opgenomen te onderscheiden van de patiënten die wel COVID-19 hebben, maar voor een andere reden op de IC worden opgenomen. De EPD leveranciers zijn op de hoogte van deze wijzigingen en hebben deze aanpassing voor zover bij ons bekend reeds doorgevoerd.

Berichten
oktober 2022