Het Amsterdam UMC, OLVG en de Stichting NICE organiseren op maandag 20 december van 20.00 tot 21.30 uur een online bijeenkomst over de invloed van big data analyse voor de behandeling van patiënten op de intensive care. Kunnen we daarmee beter voorspellen welke behandeling elke individuele patiënt moet krijgen? Hoe gaat dat in zijn werk? Wat zijn de eerste resultaten? En wie beslist over deze vernieuwende vorm van personalized medicine? U kunt zich hier gratis voor opgeven via de volgende link: Big Data op de Intensive Care – goed idee? (typeform.com)
Tijdens de bijeenkomst worden de eerste resultaten gepresenteerd van Right Dose Right Now, een project van het Amsterdam UMC en het OLVG waarbij voor elke individuele patiënt met bloedvergiftiging is berekend welke dosis antibiotica hij of zij zou moeten krijgen. De NICE registratie beschikt over een grote hoeveelheid medische gegevens van IC patiënten. Deze kunnen gebruikt worden in modellen om bijvoorbeeld de overlevingskans van een patiënt te berekenen. Hoe draagt dit bij aan het maken van moeilijke behandelbeslissingen of opnamebeleid op de IC?
Na afloop van de presentaties bespreken we met de deelnemers hoe wenselijk het is om deze data-gedreven modellen te gebruiken bij gesprekken met patiënten en hun familieleden over behandelbeslissingen. De bijeenkomst is toegankelijk voor professionals van binnen en buiten de zorg, voormalig patiënten en hun naasten, en andere geïnteresseerden.