Vernieuwde sepsis registratie

22 april 2016

Vanwege de nieuwe Surviving Sepsis Campagne (SSC) richtlijn en de afloop van het VMS veiligheidsprogramma waarbinnen de voormalig gesubsidieerde ernstige sepsis registratie viel, heeft de stichting NICE in samenwerking met de NVIC een vernieuwde versie van de sepsisregistratiemodule opgesteld.

Deze registratie dient voor alle IC opnamen met een APACHE IV opnamereden “sepsis” te worden ingevuld. In tegenstelling tot de "oude" ernstige sepsisregistratie zal niet alleen de adherentie aan bepaalde richtlijnen worden geregistreerd, maar zal er meer gedetailleerde data verzameld worden.

 

De vernieuwde ernstige sepsisregistratie maakt naast de specifieke sepsis variabelen ook gebruikt van een aantal variabelen uit de Minimale Dataset (MDS). Deze MDS variabelen hoeven NIET dubbel (voor MDS en sepsis) aangeleverd te worden, maar zal intern door NICE uitgewisseld worden tussen de twee modules.

 

Meer informatie over de definities van de variabelen is te vinden in de online Datadictionary. Gegevens volgens de nieuwe sepsis registratie kunnen worden aangeleverd vanaf 1-5-2016. Vanaf 1-1-2017 is het niet meer mogelijk om gegevens volgens de oude sepsis registratie aan te leveren.

Berichten
december 2016
december 2016
september 2016
juli 2016
juli 2016
april 2016