Starttijden van de diensten in jaartabel

22 april 2016

Om NICE gegevens per dienst te kunnen benchmarken hebben wij informatie nodig over de starttijden van de diensten per IC. Deze gegevens kunnen via de MDS jaartabel aangeleverd worden. Indien wij geen starttijden ontvangen gaan wij uit van de volgende starttijden: dagdienst 7.00 uur, avonddienst 15.00 uur en nachtdienst 23.00 uur.

Start- en eindtijden van diensten variëren tussen de deelnemende IC’s. Om de NICE gegevens per dienst te kunnen benchmarken tussen de IC’s en om de gegevens per dienst om te zetten naar gegevens per dag, hebben wij informatie nodig over de start- en eindtijden van de verschillende diensten per IC. Wanneer de gegevens per dienst worden gecombineerd tot een dag, wordt de volgorde van dag-, avond- en nachtdienst aangehouden, ook wanneer de nachtdienst op de volgende kalenderdag wordt afgerond. De starttijden van de verschillende diensten kunnen worden aangeleverd via de 'MDS jaartabel'. Indien er geen starttijden worden aangeleverd, zullen we de volgende starttijden gebruiken:

 

Dagdienst: 7:00 uur
Avonddienst: 15:00 uur
Nachtdienst: 23:00 uur

 

Op het moment dat een deel van de verpleegkundigen een andere starttijd heeft dan is aangeleverd in de MDS jaartabel, dan dient hiermee rekening gehouden te worden bij het aanleveren van het aantal FTE’s verpleegkundigen voor die dienst. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een aantal verpleegkundigen de dagdienst niet om 7.00 uur maar om 9.00 uur beginnen. In dat geval mogen deze verpleegkundigen niet als volledige FTE worden meegeteld in de dagdienst maar dient deze naar ratio (6uur/8uur * 1) aangeleverd te worden.

Berichten
december 2016
december 2016
september 2016
juli 2016
juli 2016
april 2016